På tiden!

Publicerat: 2012-05-21 Kl: 20:11:52 | I kategori: Allmänt


Eftersom det är Påsk och jag befinner mig på hemmaplan vill jag ägna dagens inlägg åt något viktigt. Jag kommer från en familj med stor kärlek gentemot djur, min mamma volontärarbetar till exempel med Djurskyddet som är en fantastisk organisation. I en utav deras tidningar som dom årligen ger ut stod det om den nya djurskydds lagen. Vad handlar förslagen till den nya lagen om? På vilket sätt hjälper den djuren?

Katter – De ska bland annat märkas. Detta leder till att man kan hitta ägare till bortsprungna katter, att ägaren får ett ansvar gentemot sin katt och att det ska bli förbjudet att överge katter. Katter som även rör sig fritt utomhus ska kastreras.

Djursex ska förbjudas – Sverige är ett av dom länder som ännu inte har förbjudit djursex. Eftersom djur av flera anledningar inte kan uttrycka sin medverkan anser därför Djurskyddet att alla sexuella handlingar mot djur ska ses som övergrepp.

Kossor ska inte behöva vara uppbundna – Hälften av alla svenska kossor står fortfarande uppbundna. De kan inte röra sig runt eller vrida på sig, därför får de brist på motion och social kontakt med de andra kossorna.

Förbjud mot kastrering utav grisat utan bedövning – Anledningen till att grisar kastreras är att könsmogna grisars kött luktar illa. Riksdagen har dock beslutat att det kommer dröja innan lagen gäller eftersom det behövs alternativa metoder.

Träna hundar på grävlingar ska förbjudas – Detta gäller de grävlingar som hålls i burar för att hundar ska tränas upp inför grythundsjakt. Enligt Djurskyddet utsetts grävlingarna för mycket stress och jaktmetoden är inget bra alternativ. Vid denna typ av jakt skadas oftast både grävlingen (el räven etc.) och hunden i en långvarig kamp. En bättre metod är att sätta ut fällor.

Definition av djurförsök ska ändras – Detta är för att lagarna ska likna EU mer. Allt som kan orsaka lidande, stress och ångest och är större än ett nålstick ska inkluderas i djurskyddslagen annars ingår det under definitionen djurförsök (om jag har tolkat det hela rätt).

Tuffare straff för brott – I dag är maxstraffet för grovt brott mot djurskyddslagen 2 år, det vill politikerna ändra på till fyra år. Djurskyddet anser att detta gör att dessa brott prioriteras högre.

Andra lagar som har diskuterats är; förbud mot elefanter och sjölejon på cirkus, avel som ger lidande förbjuds och spödrivning på häst förbjuds. Du kan läsa mer på Djurskyddets hemsida.

Taget från http://sophiegripenberg.com/category/miljo/
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0